AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

Els Gausacs demanen que 'es replantegi l'ocupació' del magatzem de la colla per part de La Causa

Els Castellers de Sant Cugat recorden que dins el local, propietat de l'Ajuntament, hi ha documentació oficial i arxius històrics


  • Comparteix:

Una imatge d'aquest dimecres 1 de maig durant l'ocupació del local de l'Ajuntament que els Castellers utilitzen de magatzem / Foto: Cugat Mèdia

Una imatge d'aquest dimecres 1 de maig durant l'ocupació del local de l'Ajuntament que els Castellers utilitzen de magatzem / Foto: Cugat Mèdia

Els Gausacs demanen 'als ocupants' del magatzem de la colla (la seva antiga seu social) que 'es replantegin l'ocupació' que han fet aquest dimecres 1 de maig per obrir un nou casal de joves sota el nom de La Causa. L'espai de la rambla de Can Mora, propietat de l'Ajuntament, es fa servir per emmagatzemar '28 anys d'història, però també documentació oficial, arxius històrics, i records d'un valor que només qui els ha viscut, podrà arribar a entendre', expliquen els Castellers en un comunicat.

En l'escrit, els Gausacs apunten que "aquest espai va sorgir com a resposta a la necessitat d'un local social quan l'entitat no va poder renovar el contracte del local del carrer de Santa Maria. Va ser un espai d'ús social, no només per a membres de l'entitat, sinó per altres entitats del poble: des de rodes de premsa de la comissió de Carnaval, fins a cursos de cremadors de Diables, passant per innumerables actes oberts al públic, i activitats internes de Castellers".

L'activitat social, però, es va veure aturada en el moment en què, expliquen els Castellers, "l'Ajuntament ens va notificar la impossibilitat de fer-hi activitat social, principalment a causa de la mancada de sortida d'emergència, i impossibilitat d'accés de més de tres persones simultàniament". Una altra causa era "la insalubritat per filtracions, aigües fecals i les constants inundacions produïdes per estar per sota del nivell de la riera", afegeixen en el comunicat.

És per això i davant de tota aquesta situació, que el local va passar a utilitzar-se com a magatzem de l'entitat, recorden des dels Gausacs.

Els Castellers asseguren entendre les reivindicacions de La Causa, "algunes, fins i tot, podem dir que són compartides", expliquen, però, afegeixen "aquesta ocupació no s'ha fet a un espai en desús de l'Ajuntament, sinó que s'ha fet a un espai en ús de Castellers de Sant Cugat, una entitat del poble amb més de 28 anys d'història, la qual ha lluitat molt per aconseguir el que tenim, inclòs el local que ens acaben d'ocupar".

Un conveni caducat

Els Gausacs expliquen, d'altra banda, que la cessió d'aquest espai es va donar per part de l'Ajuntament en un conveni signat en data de 21 de febrer de 2013, i amb vigència fins al 31 de desembre del 2022. Des d'aleshores, els Castellers asseguren que "s'ha negociat continuar-lo utilitzant com a espai de magatzem, ja que amb vista a l'obertura d'una nova seu social oberta al poble, vam explicar les dificultats d'emmagatzematge que aquell petit espai de reunions tindria, i la necessitat de mantenir el local de Can Quitèria". Segons l'entitat, actualment, "queda pendent firmar una pròrroga del conveni amb l'Ajuntament" i és per aquest motiu, diuen "que no s'ha notificat en cap moment a Castellers la necessitat d'abandonar l'espai."

Per tot plegat, la junta directiva dels Gausacs consideren que "és inexplicable el trasbals que ha suposat aquesta notícia a la colla, i demanem que els ocupants es replantegin l'ocupació d'aquest espai dels Castellers de Sant Cugat, per a poder-ne continuar fent l'ús que ens és permès, fins a la firma d'una pròrroga del conveni."



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.